До средата на 2023 г. САЩ вероятно ще навлязат в

...
До средата на 2023 г. САЩ вероятно ще навлязат в
Коментари Харесай

Deustche bank: Акциите може да се сринат с 25% при рецесия в САЩ през 2023 г.

До средата на 2023 година Съединени американски щати евентуално ще навлязат в криза,  провокирана от напъните на централната банка за ограничение на инфлацията, като тя ще провокира внезапен и „ краткотрайно мъчителен “ спад на акциите,  твърдят специалисти от Deutsche Bank, представени от Маркетуоч.

„ Очакваме главните фондови пазари да падат с 25% от равнища, малко над днешните, когато настъпи рецесията в Съединени американски щати. След това обаче те ще се възвръщат изцяло до края на 2023 година, в случай че приемем, че рецесията продължи единствено няколко тримесечия “, сподели Дейвид Фолкертс-Ландау, основен икономист на групата и световен началник на проучванията и Питър Хупър, световен началник на икономическите проучвания.

В записка, оповестена в понеделник, откривателите се базират на непрекъснато високата инфлация на заплатите и цените в Съединени американски щати и Европа, водени от мощно търсене, стегнати пазари на труда и шокове в предлагането. Въз основа на историческите данни на няколко огромни индустриални страни от 60-те години на предишния век, всякога, когато наклонността на инфлация е намаляла с 2 процентни пункта или повече, подобен спад е бил съпроводен или провокиран от повишение на безработицата с най-малко 2 процентни пункта. В момента те пресметнаха, че инфлационните трендове в Съединени американски щати и Европа се движат с към 4 пункта над мечтаните равнища.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР