До средата на 2021 г. в системата на железницата влизат

...
До средата на 2021 г. в системата на железницата влизат
Коментари Харесай

До средата на 2021 БДЖ добавя 15 нови локомотива

До средата на 2021 година в системата на железницата влизат 15 нови локомотива, които ще обслужват главните и най-натоварени посоки на страната. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на откриването на жп гара Подуяне.

БДЖ подписаха в допълнение съглашение с изпълнителя за още 5 локомотива, които ще бъдат доставени до юни 2021 година ", уточни транспортният министър. Той добави, че това са първите нови локомотиви, закупени от 1986 година насам. " В бюджета за идната година е заложено нарастване с 200 млн. лв. за финансови прехвърляния и дотации, от които близо 115 млн. лв. са за преносим състав, подчертава Росен Желязков.

По думите му за пръв път страната ще има опция да кандидатства за европейско финансиране за закупуването на тягов състав. В рамките на Механизма за резистентност и възобновяване се плануват над 750 млн. лв. за жп инфраструктура и 250 млн. лв. за нови влакове, изясни още министърът.
 Централната гара в София предпразнично стяга ограниченията
Централната гара в София предпразнично стяга ограниченията

Днес на първото си пътешестване по линията София - Варна се насочи и един от новите локомотиви на БДЖ

В рамките на днешното събитие бяха показани и два нови високотехнологични влекача, благосъстоятелност на НКЖИ, с които ще се обезпечи по-бърза и ефикасна поддръжка на стоманения път в страната.

На събитието участваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, кметът на регион " Подуяне " Ева Митова, представители на Управляващия орган на Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020, генералният шеф на Наказателен кодекс " Железопътна инфраструктура " Красимир Папукчийски, изпълнителният шеф на " Холдинг БДЖ " ЕАД Никола Василев и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР