До сега в Смолян и в обекти на общината извън

...
До сега в Смолян и в обекти на общината извън
Коментари Харесай

До края на годината опасват Смолян със 146 видеокамери

До в този момент в Смолян и в обекти на общината отвън града работят 46 камери. В момента се инсталират пет камери в региона на Спортната зала. До края на годината техният брой ще е 162, като от тях 146 ще са в регионалния град, оповестява смолянският кмет Николай Мелемов.
Той разяснява, че е изчел всички мнения, оповестени под поста му във Facebook за вандалските прояви в Смолян. Те станаха скоро, откакто при започване на пешеходната зона в регионалния град бяха поставени 130 пейки със зацветени кашпи. Няколко дни по-късно в дерето под моста на кино „ Дружба “ бяха хвърлени кашпи с цветя. Преди това пръстта вчаст от тях бе изровена, саксии бяха откраднати, в случай, че дават цветя гратис от общинската оранжерия.
Нерядко обект на съсипия са поставените из града пейки и кошове за отпадък, които общината създава сама.
Кметът прикани смолянчани всички, които виждат злонамерена демонстрация, да снимат с телефона си и да му изпращат фрагментите на персонални известия или на общинския мейл. Той поема ангажимент да приложи закона и наредбата за обезпечаване на публичния ред, а също и да сезира полицията.
Според него това не е решение на казуса, само че разчита на съзнателните жители, които да снимат и сигнализират общинска администрация, с цел да се понижат похищенията върху общинското имущество.
Мелемов насочва зов и към органите на реда да бъдат по-бдителни, тъй като по-голяма част от вандалските прояви са в централната част на града и покрай постройката на полицията.
Той прецизира, че в обектите по Оперативна програма „ Региони в напредък “, които общината извършва, ще бъдат инсталирани 85 камери в ПМГ, ОДЗ " Буратино ", в VІІ-мо СУ, в VІ-то ОУ и ПГПЧЕ.
26 камери ще бъдат инсталирани по четирите надлеза, улиците „ Беклийца “, „ Евридика “, „ Зорница “ и „ Спортна “. Една камера ще има на детска площадка до автогарата и една на пешеходна зона сред ул. „ Снежанка “ и ул. „ Добруджа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР