До решението се стигна след референдум, проведен през април от

...
До решението се стигна след референдум, проведен през април от
Коментари Харесай

Без електрически скутери по улиците на Париж

До решението се стигна след референдум, извършен през април от парижкото кметство, по самодейност на кмета - социалистката Ан Идалго, напомня Le Figaro. Гражданите и гостите на френската столица пътуват приблизително по 100 000 пъти дневно с електрически скутери, причинявайки транспортен безпорядък, което беше и повода над 90% от парижани да гласоподават за премахването им.

Трите компании Dott, Lime и Tier, предоставящи Е-скутери чартърен в Париж, към този момент започнаха да прибират дневно по към 450 до 750 от своите возила, с цел да може до 1 септември всички 15 000 скутера да изчезнат от парижките улици. След като минат профилактика и поддръжка, наемодателите им имат намерение да ги оферират в други френски градове, както и в чужбина, в това число Германия, Полша, Белгия, Италия и Израел.

За Париж фирмите възнамеряват да се възползват от все по-голямото търсене на различен актуален самостоятелен превоз, като предложат чартърен хиляди електрически колела. Здравословната „ зелена ” опция за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР