До преустановяване на междуселищните транспорти се стига, защото организацията на

...
До преустановяване на междуселищните транспорти се стига, защото организацията на
Коментари Харесай

Петър Захариев, Автобусни превозвачи: Преустановяват се междуселищни линии в много общини в България, а адекватни мерки не се взимат

До прекратяване на междуселищните превози се стига, тъй като организацията на публичния транспорт на пасажери в България не е такава, каквато е в останалите европейски страни. Това сподели в Българска национална телевизия ръководителят на Сдружението на автобусните превозвачи Петър Захариев.

Той изясни, че в Европа общината е принципал и като подобен разпорежда транспорта на популацията по съответните линии като го заплаща на пропътуван километър. В България всеки един транспортьор би трябвало да провежда тази активност на чисто търговски принцип и да успее да се оправи. Затова резонно следват проблемите и по тази причина по последна информация превозът от Пазарджик, Пещера и Брацигово ще бъде прекратен от 1 януари.

Допълни, че този превоз е прекратен в доста общини в България.

Като избавителен, спешен вид Петър Захариев дефинира функциониращият тук-там превоз, който е два пъти в границите на деня или един път или два пъти седмично. Прогнозира, че тази обстановка ще продължи да се задълбочава, тъй като не се взимат съответни ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР