До прецедент се стигна в пленарната зала на парламента днес

...
До прецедент се стигна в пленарната зала на парламента днес
Коментари Харесай

ДПС яростно защитава законопроект на Делян Добрев от ГЕРБ, който пък отсъства

До казус се стигна в пленарната зала на Народното събрание през днешния ден по време на полемиките по предложенията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев,
с които се предлага отпадане на дерогацията за съветски нефт в тридневен период.

В отсъствието на самия Добрев текстовете бяха гневно защитавани от депутати от Движение за права и свободи. Основно Йордан Цонев и Хамид Хамид опазиха аргументирано за какво би трябвало да отпадне дерогацията незабавно.

Според Йордан Цонев всеки идващ ден, в който рафинерията „ Лукойл “ се възползва от дерогацията българското държавно управление заплаща на съветската страна. Цонев прикани прокуратурата и службите да създадат в детайли следствие за това дали са заобикаляни европейските наказания

В същото време от ПП-ДБ внесоха законопроект, с който оферират
дерогацията да отпадне не по-рано от 1 март 2024 година и не по-късно от 15 март същата година.
Атанас Атанасов от ПП-ДБ дефинира изявленията от парламентарната естрада като внушения и спекулации. Според него двете партии са за отпадне на дерогацията, само че в период, в който да бъдат минимизирани рисковете и да не се реализира до дефицит на горива в страната.

Има два значими обстоятелството – този законопорект има един единствен вносител, той се споделя Делян Добрев, който го няма в залата, а виждате кой пази този законопроект. Това е забавно, заключи Атанасов.

След гласоподаване предлагането за отпадане на дерогацията не беше признато.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР