до премиера Бойко Борисов генералният директор на Българското национално радио

...
до премиера Бойко Борисов генералният директор на Българското национално радио
Коментари Харесай

Шефът на БНР обвини Борисов в тенденциозно отношение към радиото

до премиера Бойко Борисов генералният шеф на Българското национално радио (БНР) Андон Балтаков пита за какво бюджетът на радиото е понижен с близо половин милиона лв. (449 100 лева.), до момента в който в това време е утвърден спомагателен финансов трансфер към Българската национална телевизия (БНТ) за 20 милиона лв. и втори към Българската телеграфна организация (БТА) в размер на съвсем 3 милиона лв. (2 750 000 лева.).
Балтаков е изпратил писмо до премиера след две постановления на кабинета от 9-ти април 2021 година, на база на които се усилват парите за Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. В същото време 10 дни по-рано, на 29.03.2021г., Министерският съвет понижава средствата за националното радио, с цел да финансира битката с корона-вирусната зараза в размер на 96 милиона лв..
 С 4 за и 1 въздържал се Съвет за електронни медии одобри годишния доклад на генералния шеф на БНР С 4 " за " и 1 " въздържал се " Съвет за електронни медии одобри годишния доклад на генералния шеф на БНР
С четири гласа " за " и един " въздържал се " членовете на Съвета за електронни медии одобриха доклада на генералния шеф на Българското н...
В писмото си шефът на радиото дефинира политиката на държавното управление по отношение на БНР като " тенденциозна и преднамерена " и подчертава върху обстоятелството, че радиото е журналистическата организация с най-голямо доверие в обществото, и макар изискванията на рецесия управлението на публичната медия съумява да почисти над 5 500 000 лв. недостиг. 
Андон Балтаков предизвестява, че " намаляването на средствата за финансови разноски през 2021 година заплашва да сложи БНР в несъответстваща за обществото позиция ", защото ще забави цифровото развиване и обновяването на техниката за лъчение.
Генералният шеф приключва писмото си с вярата, че парите за БНР ще бъдат възобновени и ще бъде преразгледан в началото поискания бюджет:
" Като началник на една толкоз комплекса обществена организация към момента не мога да обосновавам за себе си и пред организацията, която ръководя претекстовете, с които българското държавно управление " санкционира " ефикасното и ефикасно финансово ръководство, и насърчава неоптималното ръководство на обществения финансов запас. Необяснима е и бизнес логиката да се влагат близо 3 милиона лв. в основаване на осведомителни обществени богатства, които към този момент са налични в българското стопанство.
 Директорът на БНР отдръпва оставката си Директорът на БНР отдръпва оставката си
На Общо заседание в БНР генералният шеф на медията Андон Балтаков разгласи, че ще отдръпна още през днешния ден оставката си, подадена в Съвета з...
Искрено имам вяра, че ще се откри метод да се възстановят конфискуваните от БНР средства в размер на 449 100 лв., а при положение, че в бюджета има остатък да се поправя размерът на бюджетния трансфер с в началото поисканата сума за бюджетна дотация от 57 милиона лв. (3.5 милиона лв. допълнително). "
Цялото писмо прочетете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР