До преди дни пред новопостроена сграда на улица „Борба в

...
До преди дни пред новопостроена сграда на улица „Борба в
Коментари Харесай

Кой и защо отряза дървета пред новопостроена сграда в Пловдив

До преди дни пред новопостроена постройка на улица „ Борба " в Пловдив имало многогодишни дървета. Те са отрязани от строителната компания, която построява жилищната постройка, защото те се оказват спънка пред новопостроените гаражи. Гледката на улицата разгневи живеещите в близост. Проверката на bTV сподели, че в действителност няма нарушаване. Строителната компания е отрязала дърветата напълно законно, разполага с позволение за това от общината.

Това е въз основа на решение от общината, защото пречат на колите да влизат в гаражите в тази постройка. Също дистанцията на тротоара е доста малко, остава разстояние напълно малко, не могат да минават хората и това сътвори нужда да бъдат отрязани и пуснахме искане към общината и ни издадоха позволение за премахването, съобщи съдружникът в строителната компания Деан Найденов.

От кметството на регион „ Централен " обявиха, че еколози са оценили цената на многогодишните дървета. Фирмата е платила такса от 13 000 лв. за премахването им.

Обикновено този тип дървета, като са възрастни в един миг стават рискови. Затова малко по-надолу от този обект, дружно с камарата на ландшафтните архитекти разработихме план за нови дървета, да бъдат засадени нови, всички остарели да бъдат отстранени,защото с годините стартира гниене вътре, сподели кметът на регион „ Централен " Георги Стаменов.

С платената такса за отрязаните дървета ще бъдат закупен разсадъчен материал за засаждане на нови фиданки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР