До обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево

...
До обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево
Коментари Харесай

Нов олимпийски скок при времето. Връща ли се лятото?

До обяд над по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, тук-там в котловините и низините ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще се развива купеста облачност, по-значителна в планинските региони на Западна България и там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. В югозападните региони явленията ще продължат и през нощта против понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°, в София - към 24°.



Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността, само че след пладне тя още веднъж ще се усили и тук-там в масивите от Западна България ще има превалявания от дъжд, в обособени региони с гръмотевична активност. Вятърът ще е до сдържан, най-вече от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 13°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В утринните часове тук-там ще има слаби превалявания. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.



В началото на идната седмица въздушният транспорт ще остане от изток-североизток. Сутрин по-значителна най-вече ниска облачност ще има в котловините и низините в западната половина от страната, на изток ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, само че валежи от дъжд ще има основно в Югозападна България. Дневните температури ще бъдат най-вече сред 22° и 27°, последователно ще се покачват и към средата на седмицата, към този момент без превалявания, ще доближат 25°-30°. До края на интервала ще бъде най-вече слънчево, към петък-събота с до сдържан вятър от изток-югоизток и температури тук-там в низините, малко над 30°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР