До няколко дни ще стане ясен механизмът за компенсиране на

...
До няколко дни ще стане ясен механизмът за компенсиране на
Коментари Харесай

Каримански успокои пенсионерите, как ще ги компенсират

До няколко дни ще стане явен механизмът за компенсиране на пенсионерите, които са получили по-малко пари през януари спрямо декември.

Това стана ясно по време на среща на ръководителите на парламентарните комиисии по труда и обществената политика и по електронно управление Искрен Арабаджиев и Любомир Каримански с кмета на на община Троян Донка Михайлова. 

" Това, което можем да създадем до тогава, е до края на юни пенсионерите да са спокойни, че ще получат не по-ниски от края на декември 2021 година ", уточни Каримански. Той упорства да бъде тестван методът, по-който Национален осигурителен институт пресмята пенсиите.

Арабаджиев изясни, че няма по-ниска януарска пенсия по отношение на декемврийската. " Става въпрос за разликата с понижената коронавирус добавка - декември от 120 лв., а януари - 60 лв.. Има пенсионери, които са взели по-малка обща сума. Това се дължи на метода, по който е направена актуализацията на пенсиите - не с закрепен % всяка една пенсия, а посредством стажа и броя на годините, които всеки пенсионер има ", сподели националният представител.По думите му, на съдружно равнище е решено до края на юни да се направи разбор на пенсионната система, тъй че да се види какви недостатъци има сега и по какъв метод ще се върви напред, защото упованията на пенсионерите са юни тези 60 лв. да бъдат включени към пенсията им, а да не се продължава с добавките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР