До най-ниското си равнище за последните 30 години е спаднал

...
До най-ниското си равнище за последните 30 години е спаднал
Коментари Харесай

Италия изпадна в потрес, ще си пие сама виното

До най-ниското си ниво за последните 30 години е понижен износът на италианско вино, защото коронавирусът е свил търсенето, заяви италианската асоциация на селскостопански производители Колдирети (Coldiretti).

Износът е намалял с 4% тази година, откакто вирусът накара заведенията за хранене в Италия и по света да затворят, като локалните производители и експортьорите изпаднаха в затруднено състояние.

Потреблението на италианско вино в Китай, където за първи път бе засечен вирусът през декември, е потънало с 44 % в интервала януари-май, сочат данните на италианската статистическа работа Истат.

Във Франция потреблението на италианско вино е намаляло с 14 на 100, а във Англия, където роля играе и несигурността към Брекзит, е спаднало с 12 на 100. Износът за Германия и Съединени американски щати, където наказателните мита може да окажат въздействие в бъдеще, е останал постоянен за обсъждания интервал, като има лек спад от 1 %, показва Колдирети.

Виното е главно селскостопанско перо в износа на Италия за Съединени американски щати, като експортът възлиза на 1,5 милиарда евро (1,8 милиарда долара) годишно. През 2019 година приходите на Италия от вино са общо 6,4 милиарда евро.

По думите на ръководителя на Колдирети Еторе Прандини към 40 % от производителите изпитват усложнения след рецесията с ковид и би трябвало бързо да бъдат подкрепени експортьорите и да бъдат понижени разноските.

През юни италианското държавно управление одобри предписание, с което се разрешава към 70 милиона бутилки вино, които са остатък, да бъдат превърнати в дезинфектанти, с цел да се понижи дефицитът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР