До момента в Япония има 30 загинали и много ранени

...
До момента в Япония има 30 загинали и много ранени
Коментари Харесай

30 загинали и много ранени след силното земетресение в Япония

До момента в Япония има 30 починали и доста ранени след земетресението от 7,6 по Рихтер и поредицата вторични земетресения. Продължава издирването на оживели. Премиерът Фумио Кишида заяви, че в страната има голям брой срутени и запалени здания.

 Японската телевизия NHK заяви за над 100 изгорели магазини и къщи и при огромен пожар в град Ваджима, префектурата Ишикава. Според медията пожарът продължава да гори. Фумио Кишида разказа обстановката като битка с времето за спасяването на затрупаните хора.

Той акцентира, че управляващите към този момент са разположили към 1000 военни от японските сили за самозащита в засегнатите региони и ще продължат да оказват помощ.

Спасителните интервенции в най потърпевшия регион на полуостров Ното обаче са затруднени от развалените пътища. Затова ще бъдат направени опити той да бъде доближат по вода, откакто към този момент бяха анулирани всички предизвестия за предстоящото цунами. По данни на локалната метеорологична работа общо 155 труса са били регистрирани от през вчерашния ден насам. Повечето от тях са със мощ над 3 по скалата на Рихтер, като при започване на днешния ден са били усетени 6 мощни трусове.

Англия е подготвена да поддържа Япония и следи развиването на обстановката след земетресението, което през вчерашния ден засегна централната част на страната, сподели английският министър председател Риши Сунак, предава БНР.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР