До момента убежище в Германия са получили само малък брой

...
До момента убежище в Германия са получили само малък брой
Коментари Харесай

Само 55 руски дезертьори са получили убежище в Германия

До момента леговище в Германия са получили единствено дребен брой съветски съперници на войната. От подадените 2500 поръчки задоволени са 55, осведоми медейната мрежа RND, цитирайки отговор на федералния вътрешен министър на въпрос, заложен от Лявата партия. По неговите думи от началото на войната в Украйна през февруари 2022-а година до края на април т.г. 2485 руснаци, подлежащи на готовност, са поискали леговище в Германия.

Разгледани са били 814 случая, от които 55 са получили позитивно решение, а 88 са били отхвърлени. В останалите 671 случая е осъществено " официално споразумяване на процедурата ", както министерството назовава решенията в границите на Дъблинския правилник (съгласно който поръчките за леговище би трябвало да се преглеждат в първата страна от Европейски Съюз, в която е дошъл човекът) или отдръпването на настояването за леговище. Както излиза от отговора, решение чакат още 1671 поръчки.

На готовност подлежат руснаците на възраст от 18 до 45 години. Тези от тях, които са срещу войната, могат да изискат в Германия леговище, като окончателното решение се взима от Федералната работа по миграцията и бежанците.

Ян Корте от парламентарната секта на Лявата партия разкритикува дребния брой задоволени поръчки. Според него федералното държавно управление не прави нищо, с цел да поддържа младите руснаци, които не желаят да се бият срещу Украйна. " Цинично е федералното държавно управление да унищожава армията на Путин, доставяйки оръжия на Украйна, а в същото време да не подкрепя тези руснаци, които отхвърлят войната ", споделя Корте.

Броят на съветските дезертьори в последно време е повишен доста, сочат данните на английските секрети служби. Между януари и май съветските военни съдилища са разгледали 1053 каузи за дезертиране, което е повече, в сравнение с за цялата 2022-а. По-голямата част от дезертьорите са получили условни присъди, с цел да могат още веднъж да бъдат привлечени да водят война.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР