До момента са проверени 110 къщи за гости, като по

...
До момента са проверени 110 къщи за гости, като по
Коментари Харесай

Порожанов: След проверки на 110 къщи за гости искаме възстановяване на 10 млн. лева

" До момента са тествани 110 къщи за посетители, като по тях са предявени за възобновяване над 10 млн. лева За интервала от 2007 година до 2013 година са издигнати 746 къщи за посетители. Те се финансират с до 200 хиляди евро. По данните, които имаме, междинното финансиране е към 135 хиляди евро ", съобщи на брифинг сслед съвещание на Министерски съвет министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

По думите му, главен проблем при къщите за посетители е потреблението им по предопределение.

" До момента от Фонд " Земеделие " има направена инспекция на към 18% от всички къщи за посетители. По информация отпреди седмици са тествани над 110 къщи за посетители, като по тях са направени актове и са предявени за възобновяване над 10 млн. лева За 32 от тях имаме искане за цялостно възобновяване на сумите, а за останалите – отчасти или финансова промяна, според от осъществяването на бизнес проекта ", уточни земеделският министър.

Порожанов разясни, че къщите за посетители са изграждани в региони, които са избрани по Програмата за развиване на селските региони, като там не са поставени огромните туристически центрове.

Той заяви, че ще се направи цялостна всеобща инспекция на всички къщи за посетители, без значение дали им е изминал мониторинговият интервал или не, и в случай че се откри, че има пропуски в докладите, ще бъдат налагани съответните финансови корекции или цялостното възобновяване на сумата. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР