До момента са открити само 3 умрели животни. Това в

...
До момента са открити само 3 умрели животни. Това в
Коментари Харесай

Покрай случая в Осогово земеделският министър обяви, че масово коне се разхождат по планините

До момента са открити единствено 3 умрели животни . Това никога не оправдава държанието на земеделския производител, бенефициент на евросредства. За страдание, това не е единственият случай. Масово е в планините да видите разхождащи се коне, изключително в Осоговския край . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по отношение на случая с изоставените бедстващи коне в Осоговската планина.
Стартирали сме инспекция на безусловно всички животновъдни обекти, в които има коне. Конкретният случай с конете - това са редки породи, които получават по 140 евро помощ за прехраната им на година, разяснява министърът.
Докато не приключат инспекциите, аз съм разпоредил на фонд " Земеделие " да бъдат спрени всички заплащания. Стана ясно, че притежателят на конете Петър Пищалов е бенефициент и по други схеми за заплащания, само че Порожанов увери, че до момента в който текат инспекциите, ще му бъдат спрени всички заплащания.
Очаквам пропуски след инспекциите, в това число и във връзка с това къде се намират животните, разяснява още Румен Порожанов.
Припомняме, че по-рано стана ясно, че близо 260 000 лева дотации е получил за последните 5 година фермерът Петър Пищалов. Той е бил глобен за този интервал с към 67 000 лв. поради неизпълнени условия по гледане на животните съгласно информация на Държавния фонд „ Земеделие “ в Кюстендил, представена от БНР. Според разнообразни информации досега над 70 от бедстващите коне в Осогово са починали.

Всеки един производител, който има контейнер за предпазване на гориво, е регистриран в Национална агенция за приходите. Той заявява количествата си в Национална агенция за приходите. По създание земеделският производител не е търговец на гориво . В момента всеки един аграрни производител, който е краен консуматор на гориво, няма финансов интерес да се занимава с контрабандни горива. Всякакви контрабандни горива не могат да дадат отстъпка на производителите, стана ясно още от думите на министъра. Според него браншът и министерството са се обединили към строги наказания против възможните злоупотреби на с горивото в земеделието.

Болестите по горите, изключително корояда и някои типове дървесни гъби, нанесоха много провали, разясни Порожанов. От предходната година поехме тази тематика и създадохме спешен щаб. До момента резултатите, които се регистрират, са положителни. Предприетите ограничения, колкото и да не са известни, са единствените. Планираме над 15 000 декара за залесяване тази година , сподели още министърът.
Той разясни, че откакто се направи разбор, ще стане ясно кои овощари ще получат обезщетения поради измръзване на реколтата им и разяснява тематиката с двойния стандарт при храните, като сподели, че до момента в който няма единна законодателна регулация по въпроса, постоянно тази тематика ще е на дневен ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР