До момента няма подписано споразумение с румънското правителство за изграждане

...
До момента няма подписано споразумение с румънското правителство за изграждане
Коментари Харесай

М. Димитров: Искам вторият мост над Дунав при Русе да стане изключителен приоритет

До момента няма подписано съглашение с румънското държавно управление за създаване на втори мост над река Дунав при Русе. Това стана ясно след насочен въпрос от народнияпредставител Мартин Димитров към служебния транспортен министър Христо Алексиев. " Разчитам, че с включването в процеса на Европейската комисия, ще се получи по-бързо развиване ”, сподели в изявление за Дарик радио Мартин Димитров.

По думите на Димитров след влизането на страната в Шенген, което би станало по-бързо при ръководство на ПП-ДБ, с изключение на автомагистралата Русе-Велико Търново е наложително да се построи и нов мост при Русе.

“Много ни е нужен транспортен министър от Политическа партия - Демократична България, тъй като в диалозите с Румъния, с цел да реализираме по-лесно тяхното присъединяване в този развой, са нужни регулярни срещи. Трябва ни министър, който да звъни всяка седмица и да прави срещи по тематиката, нещо, което служебното държавно управление не прави. Румъния няма директен интерес да подпише незабавно, оставам с това усещане. А желая тази тематика да я превърнем в извънреден приоритет ”, сподели Димитров.

Според него нов мост при Русе значи облекчение на превоза на артикули по коридора от Азия към Европа. Той има своите измерения и в бранша сигурност, по тази причина съгласно русенския народен представител и НАТО и Европейската комисия биха подкрепили този развой.

Чуйте звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР