До момента няма нито един фалирал туроператор в България, съобщи

...
До момента няма нито един фалирал туроператор в България, съобщи
Коментари Харесай

Ангелкова: Още няма фалирали туроператори, но лятото предстои

До момента няма нито един банкрутирал туроператор в България, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред Българска национална телевизия. Тя разгласи, че вътрешният туризъм ще бъде възобновен още на 13 май с анулацията на изключителното състояние. Засега обаче няма изясненост по кое време страната ни ще стартира да приема задгранични летовници.

" Все още все още няма при нас публично постъпила информация от туроператор да е оповестил неплатежоспособност - заявява Ангелкова. - Това, за жалост, не значи, че в тази извънредно тежка обстановка в идните летни месеци няма да се случи. "

Възстановяването на вътрешния туризъм ще стартира идната седмица с поетапно отваряне на къщите за посетители и дребните хотели при съблюдаване на санитарните ограниченията. " За всички ще бъде доста мъчно и напрежението е голямо, тъй като, от една страна всички хора, и това е обикновено в нашия бранш, ние сме привикнали по това време на дейна работа. От друга страна са незнайните ще пристигна ли някой ", уточни Ангелкова.

Черноморските плажове също към този момент се приготвят да посрещат туристи, само че и там има същите незнайни. " Очакваме много слаб сезон, който няма да има нищо общо с предходните. Надявам се въпреки всичко да има някакъв сезон, с цел да можем да приключим годината с по-малко загуби ", разяснява Дирон Ръсовски, подизпълнител на концесионера на Варненски плаж.

Според министър Ангелкова, с цел да се избави сезонът, би трябвало да има облекчения за туристите, само че те да не са за сметка на концесионерите: " Аз считам, че би трябвало да има опция в това, да има опция за безвъзмездни чадъри и шезлонги, да има опция за по-ниски цени , съгласно индивидуализацията на плажа. "

Част от концесионерите считат, че може да се спестят разноски от водното избавяне. " Това е също огромно перо в разноските и бяхме чули предложение, че може да бъде понижено работното време на спасителите и разделяне на постовете - вместо на 100, на 150 метра. Това ще е огромно облекчение за бизнеса ", уточни Ръсовски.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР