До момента бяха обсъдени 16 секторни политики, за да се

...
До момента бяха обсъдени 16 секторни политики, за да се
Коментари Харесай

Последен ден на преговори за кабинет. Експертите обсъждат „Финанси“ и „Международни отношения“

До момента бяха разисквани 16 секторни политики, с цел да се образува управническата стратегия на бъдещото съдружно държавно управление.

Вчера съпредседателят на групировката основател на договарянията „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков дефинира диалозите дотук като „ градивни и оперативни “:

„ Започваме да виждаме по какъв начин „ А тимът “ от всяка една от партиите може да се сработва с другите и това за нас е също доста скъпо. Няма първи и втори, имаме едни общи цели, които би трябвало да реализираме дружно “.

След довеждане докрай и на днешните две срещи, постигнатите договорености ще бъдат разисквани на високо политическо равнище, с цел да се изчистят противоречивите моменти и да може да се подпише съдружно съглашение.

Към момента другият съпредседател на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев, който е номиниран за министър на финансите от партията-победител на последния парламентарен избор, декларира, че бюджетът за следващата година би трябвало да бъде направен от новото държавно управление. Финансовата рамка трябваше да бъде показана още през октомври, с цел да се разиска със обществените сътрудници, само че отрасловото министерство към този момент не е показало цифри.

Официалната позиция на служебното държавно управление е, че има подготвена рамка, която „ би трябвало да бъде напълнена с политики “ от новия кабинет. По закон, в случай че няма признат бюджет, което е най-вероятният сюжет, страната може да действа по закона за миналата година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР