До момента 655 родители са кандидатствали да им бъде осигурен

...
До момента 655 родители са кандидатствали да им бъде осигурен
Коментари Харесай

655 родители кандидатстват за бавачки по проект Родители в заетост

До момента 655 родители са кандидатствали да им бъде обезпечен детегледач по план " Родители в претовареност ", финансиран от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ". Това оповестиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Заявления за включване в плана като детегледачи са подали 379 безработни.

Приемът на заявки продължава, като срокът за подаване на документи е до 31 октомври или до привършване на финансовия запас на плана.

Заявления от родители се одобряват на книжен притежател, персонално във всички бюра по труда в страната, в работни дни сред 8.30 и 17.00 часа, както и по електронен път (сканирани с автограф или електронно подписани) на електронен адрес: [email protected]

Агенцията по заетостта напомня, че право да подават заявки имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които все още на кандидатстване, не са включени в претовареност, следва да стартират работа при шеф или като самоосигуряващо се лице в границите на четири месеца от приемане на услугата за развъждане на дете, а детегледачът може да поставя грижа за детето в период до 18 месеца.

Очаква се с плануваните средства (20 млн. лева.) да се обезпечи поддръжка за 1 500 родители за развъждане на техните деца и минимум 1 500 безработни и неактивни лица да бъдат наети като детегледачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР