До месец ще стане ясно дали Военно-апелативният съд ще потвърди

...
До месец ще стане ясно дали Военно-апелативният съд ще потвърди
Коментари Харесай

До месец Военно-апелативният съд ще се произнесе по делото срещу бившия шеф на разузнаването

До месец ще стане ясно дали Военно-апелативният съд ще удостовери 10-годишната неоправдателна присъда на някогашния шеф на Националната разследваща работа /НРС/ Кирчо Киров . Той е обвиняем за присвояването на близо 5 милиона лв..

Делото е за повторно във Военно-апелативния съд, откакто Върховният касационен съд откри процесуални нарушавания в решението на първия състав. Според висшите магистрати, неправилната оценка на доказателствата е рефлектирала върху правото на отбрана на Киров.

Обвинението в занемареност беше повдигнато на някогашния шпионин номер едно през 2012 година. Два правосъдни състава досега го признаха за отговорен, че е присвоил малко над  4 700 000 лв. през интервала 2017 - 2011 година, когато е отпред на Национална разузнавателна служба.  От началото на процеса Кирчо Киров твърди, че делото против него е политическа поръчка, а парите са изхарчени за рекрутиране на информатори.

След като разгласи, че ще се произнесе в законовия период, Военно-апелативният съд може да направи всичко друго, с изключение на да оправдае Киров - да удостовери или промени присъдата му или да върне делото за ново разглеждане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР