До месец съдът ще излезе с решение по искането на

...
До месец съдът ще излезе с решение по искането на
Коментари Харесай

До месец съдът решава за заличаването на партия Възраждане

До месец съдът ще излезе с решение по настояването на прокуратурата за изтриване на партия "Възраждане " поради нарушавания при учредяването на групировката.

Днес се организира второто съвещание по делото, на което още веднъж бяха изслушани очевидци. Те потвърдиха, че са измежду учредителите на "Възраждане " и са участвали на учредителното заседание в град Плиска на 2 август 2014 година Не беше почетено настояването на прокуратурата съдът да се произнесе още в границите на днешното съвещание, съобщи БНР.

След края на съвещанието юрист Росен Рашков и водачът на партията Костадин Костадинов разясниха пред публицисти: "За нас нещата са пределно ясни. Това е едно съшито с бели конци, в действителност, искане от държавното обвиняване, като се прави опит да бъде атакувана една политическа партия, която е опозиционна и която е отвън Народното събрание. Всеки може да си зададе въпроса, в случай че това бъде позволено, какво може да се случи с всяка една друга партия, която не е част от ръководещата коалиция. Това е безусловно неприемливо ".

Докато течеше делото, пред Съдебната палата се организира митинг на последователи на "Възраждане ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР