До месец, месец и нещо прокуратурата ще приключи две от

...
До месец, месец и нещо прокуратурата ще приключи две от
Коментари Харесай

Гешев обяви, че прокуратурата почти е приключила разследването за кюлчетата и къщата в Барселона

" До месец, месец и нещо " прокуратурата ще завърши две от основните си следствия - това за хипотетичните кюлчетата в спалнята на Бойко Борисов и това за хипотетичната му къща в Барселона. Това разгласи персонално основният прокурор Иван Гешев пред Българска национална телевизия. Тези две каузи се точат към този момент две години и няма съвсем никаква обществена информация по тях. 

Според Гешев, сега родното държавно обвиняване чака отговори по Кипър по следствието за къщата в Барселона. Страната би трябвало да даде информация за банкова загадка и да даде данни от комерсиалния си указател. В същото време към този момент една банка в Европейски Съюз била дала нужните отговори. Главният прокурор не даде повече детайлности, само че самият Борисов преди няколко месеца разяснява, че от френска банка пристигнала информация, че фотосите на банкнотите в неговата стая не били същински. Как самият Борисов има информация за това остана неразбираемо. 

" Не са открити кюлчета и банкноти, а има фотоси, които са обект на следствие ".

Гешев разяснява и случая " Нексо ". Той разгласи, че прокуратурата има предпазен очевидец по тематиката, който сега се пази от бюрото за отбрана към правосъдното министерство. 

" Този случай се проверява от септември месец. В хода на делото в Националната следствена работа има обвинявания за проведена незаконна група, данъчни закононарушения и пране на пари ", разгласи Иван Гешев.

По думите му това е огромно следствие, което ще отнеме дълго време.

Относно това дали има ли прилики сред Nexo и следствието за къщата в Барселона Иван Гешев разяснява, че и по двете следствия става въпрос за пране на пари. Окачестви ги като комплицирани следствия и разгласи, че  и двете били за пране на пари, само че пък при едното " става дума за една къща, а другото - за 95 милиарда лева "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР