До края на юли ще има избран изпълнител на основния

...
До края на юли ще има избран изпълнител на основния
Коментари Харесай

АПИ ускорява процедурите за основен ремонт на пътя между селата Росен и Ясна поляна

До края на юли ще има определен реализатор на главния ремонт на 21,4 км от третокласния път III-992 Росен – Ясна поляна , оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/.

Съобщението идва часове преди, в който ще се включат поданици на засегнатите села .

От АПИ припомнят, че сега се организира социална поръчка , която е оповестена още през месец септември предходната година и следва отварянето на ценовите предложения . Това е безпричинно забавена процедура с 10 месеца в резултат на бездействието на предходните управления на организацията и Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Целта на новия управителен екип на АПИ е публичната поръчка да завърши оптимално бързо , с цел да може в къс период да има определен реализатор, подписан контракт и издадено позволение за градеж .

Ако няма обжалване на тръжната процедура , ремонтът на трасето ще стартира още през месец септември. Индикативната стойност на поръчката е 23 585 100 лв. без Данък добавена стойност , а средствата са планувани в бюджета на АПИ .

За ремонта на третокласния път има определен реализатор и подписан контракт за строителен контрол . Обществената поръчка е предоставена на ДЗЗД „ Трансконсулт Група-БГ “, с участници: „ ТРАНСКОНСУЛТ-БГ “ ООД и „ ТРАНСКОНСУЛТ – ГРУПА “ ЕАД. Стойността на контракта е 553 977 лева без Данък добавена стойност.

Участъкът, който ще се ремонтира стартира от кръстовището с второкласния път II-99 Бургас-Царево , минава през селата Росен и Веселие, и приключва след село Ясна поляна. Освен главен ремонт на пътя ще се изградят и две нови мостови уреди . Едното е над река Росенска , а другото при девети километър сред Росен и Веселие. Устоите и фундаментите на двата моста са компрометирани и това постанова построяването на нови .

До започването на главния ремонт на пътя Росен-Ясна поляна за обезпечаване сигурността на придвижване на трасето ще се правят настоящи действия . През този месец е планувано изкърпване на пътната настилка и отстрани на избуялата от дъждовете растителност край пътя.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР