До края на това правителство остава близо седмица, но задачите

...
До края на това правителство остава близо седмица, но задачите
Коментари Харесай

Денков: Ще работим за плавен преход към служебния кабинет

До края на това държавно управление остава близо седмица, само че дилемите не понижават. Тази седмица Министерски съвет ще заседава два пъти, с цел да свършим оптимален брой задания и да осигурим равномерен преход към служебното държавно управление ". Това съобщи министър председателят в оставка Николай Денков преди изключителното съвещание на държавното управление в понеделник.

" Ще разгледаме 20 точки - за разпределяне на 32 млн. лева от бюджета за 76 осъвременени вагони за пътнически транспорти за БДЖ. 72 млн. лева в допълнение за бюджетите на образованието, културата и общините. За повишение на заплатите в администрацията, за дейностите на музеите и други В сряда ще имаме решения за още средства ", разгласи още Денков.

Денков уточни още, че 15 млн. ще бъдат отпуснати от бюджета на Министерството на здравеопазването за скрининг на болести, свързани с детското здраве, и репродуктивни проблеми при дамите.

" Синя карта е самодейност на Европейски Съюз, която цели привличането на висококвалифицираните фрагменти. Това е пътят към решение на дефицита на фрагменти у нас ", добави Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР