До края на тази годината България ще излезе на международните

...
До края на тази годината България ще излезе на международните
Коментари Харесай

Асен Василев: България ще вземе нов дълг

До края на тази годината България ще излезе на интернационалните пазари с емисия дълг. Това разгласи в изявление за Българска телеграфна агенция финансовият министър Асен Василев. Според него това се постанова във връзка със Закона за бюджета, само че той не посочи какви ще са параметрите на плануваните дългови излъчвания. Относно съответния размер на бъдещия дълг Асен Василев уточни, че Министерството на финансите " не разяснява елементи по излъчванията, които са планувани ".

Василев акцентира, че за тази и идната година са планувани дефицити в размер до 3 на 100.

" Една огромна част от диалозите, които имахме тук, бяха свързани с приемането на еврото у нас ".

Това съобщи Василев в коридорите на провеждащата се Годишна среща на Световната банка и Международния валутен фонд в мароканския град Маракеш. Той изрази оптимизъм за това, че България ще стане част от еврозоната на 1 януари 2025 г.асе
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР