До края на септември Саудитска Арабия ще възстанови производството си

...
До края на септември Саудитска Арабия ще възстанови производството си
Коментари Харесай

Саудитска Арабия: Ще възстановим производството си на петрол до края на септември

До края на септември Саудитска Арабия ще възвърне производството си на нефт, откакто то беше понижено на половина вследствие на офанзивата против саудитски петролни съоръжения в събота, съобщи министърът на енергетиката, принц Абдулазиз бин Салман, представен от Франс прес.

На конференция в саудитският град Джеда през вчерашния ден министърът сподели, че саудитските доставки на нефт са възобновени до нивото отпреди офанзивата и означи, че страната му към момента не знае кой стои зад нея.

Абдулазиз бин Салман увери, че излизането на борсата на петролния колос Арамко (Aramco) ще продължи по проект макар офанзивите против негови уреди в събота.

" Процедурата ще продължи, както е планувано, нищо няма да стопираме ", сподели министърът.

Междувременно американски публични представители, поискали анонимност. Заявиха пред Ройтерс, че нападенията против саудитски петролни уреди са пристигнали от югозападен Иран. Те прецизираха, че при офанзивите били употребявани крилати ракети и дронове, което демонстрира, че става дума за по-сложна интервенция, в сравнение с в началото се е мислело.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че наподобява Иран стои зад тези набези, само че Вашингтон не показа съответни доказателства в поддръжка на това обвиняване, а Иран отхвърля да е забъркан в ударите, напомня организацията.

Друг американски формален представител, също поискал анонимност, декларирал пред Франс прес, че Съединени американски щати са сигурни, че нападенията са били осъществени от иранска територия и че са били употребявани крилати ракети. Макар че отговорност за нападенията поеха проиранските шиитски бунтовници хуси, които постоянно изстрелват балистични ракети от Йемен против южната част на Саудитска Арабия, американското разузнаване разполага с детайли, които разрешават да се локализира мястото на изстрелванията, показал източникът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР