До края на седмицата служебното правителство ще обяви редица неотложни

...
До края на седмицата служебното правителство ще обяви редица неотложни
Коментари Харесай

Кабинетът излиза със спешни мерки за овладяване на инфлацията

До края на седмицата служебното държавно управление ще разгласи редица неотложни ограничения за преодоляване на стремглаво покачващите се цени на електрическата енергия и на горивата и надлежно повишението на главните артикули и услуги. Това заяви във Велико Търново служебният министър председател Стефан Янев. По думите му обстановката у нас с цените на главните енергоносители се дължи в известна степен на международната рецесия и възобновяване от нея.

" В нашия, националния случай системата е била редовно неглижирана в последните десетина години ", сподели Янев. " Необходимо е и да се организира спор за бъдещето на цялата ни енергийна система, тъй като е належащо да се вземат и дълготрайни ограничения ", уточни той.

" В момента стопанската система ни е в напредък, като изключим този факт на повишението на цените, които визира хората от дребните и междинните предприятия. Специално с тези, които създават и обработват метали, не е толкоз изострен казусът да вземем за пример, тъй като дружно с растежа на цените на тока, имаше по-голям растежа на металите. Винаги е въпрос на баланс. Утре пазарът може да е друг. В последните няколко месеца виждаме, че стопанската система се възвръща, това е позитивен тренд. Световната стопанска система също се възвръща. Нека се опитаме да мислим положително ", сподели Янев пред кореспонденти.

Служебното държавно управление поставя старания за преодоляване на здравната рецесия, увери Янев. Той дефинира взетите ограничения във връзка с болестта като съответни. " Без да се прави някакъв тип подстрекателство, рецесията е към нас. Медицинските управляващи работят съгласно проектите, които имат, съгласно опциите, както във връзка с болнично обслужване, по този начин и на извънболнична помощ. Но ние не можем да предскажем по какъв начин върви развиването на този вирус ", сподели министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР