До края на октомври ще има увеличаване на случаите на

...
До края на октомври ще има увеличаване на случаите на
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Втора вълна на COVID-19 през ноември. Колкото по-късно се заразим, толкова по-леко ще го прекараме |

До края на октомври ще има увеличение на случаите на инфектирани с ковид, а през ноември се чака втора вълна. Колкото по-късно се заразим, толкоз по-леко ще го прекараме. Това съобщи пред Българска национална телевизия проф. Николай Витанов от Българска академия на науките. 

" За да има стягане на ограниченията, би трябвало да има хора, които ще ги съблюдават ", безапелационен е Витанов.  

Той даде образец с Япония, като сподели, че " японците би трябвало да са огромни простаци, тъй като никой не ги кара да носят маски, пък те си ги носят ".

" Тук това нещо е невероятно. Много пъти съм казвал, че още юли се образува една група, която съгласно мои калкулации е към 25% от популацията, които не считат, че има вирус, не желаят да съблюдават ограниченията ", акцентира Витанов. 

По думите му обаче няма потребност от стягане на ограниченията по отношение на ковид, тъй като колкото и строги ограничения да се вкарат, те няма да бъдат възприети и малко на брой ще ги съблюдават.

Витанов изясни, че чакаме ваксина или лекарство.

Според проф. Витанов колкото по-късно се заразим с COVID-19, толкоз по-леко може да прекараме вируса. Той прикани:

" Не се прецаквай, не се минавай, прецакай вируса. Не се прецаквай, значи спри здрав и не се заразявай. Не се минавай значи - тези, които ти приказват за стаден имунитет 70%, не ти споделят, че останалите 30% няма да се разболеят. С течение на времето смъртността леко понижава, за какво да бързаш да се заразяваш. Колкото по-късно се заразиш, толкоз по-лесно ще го прекараш ".

" В момента съгласно него сме в начален етап на турбулентността. 340 000 българи са се срещнали с вируса, което е към 4% от популацията ", добави той. 

Според него Здравната система стартира да се задъхва. При 2000 инфектирани на ден тя ще се задъха съществено. Няма проблем с учебните заведения, само че учителите би трябвало да се пазят, тъй като множеството са в рискова група.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР