До края на месеца електронните направления за бързи COVID тестове

...
До края на месеца електронните направления за бързи COVID тестове
Коментари Харесай

До края на месеца електронните направления за бързи COVID тестове ще са факт

До края на месеца електронните посоки за бързи Коронавирус проби ще станат факт . Това съобщи зам.-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов в ефира на.

Възможността пациентите да се тестват гратис при персоналните си лекари за COVID-19 е поради сключване на анекс към новия Национален рамков контракт. С него на искащите да се имунизират против ковид ще бъде въведена и алтернатива за флакон “пациент ”. “Ако до момента трябваше да се събира лист от 10 индивида, с цел да се отвори един флакон, сега всеки, който отиде и желае да се извърши с мечтаната ваксина, може да направи това без да чака ”, разясни доктор Томов.

Той съобщи, Коронавирус обстановката в страната “е постоянна ”.

“Подготвили сме лечебните заведения. Те са изразили подготвеност да посрещнат една по-тежка вълна , има и лекарства за лекуване на Коронавирус ”, сподели доктор Томов.

Зам-министърът на опазване на здравето разяснява и обстановката със Спешната помощ по морето. “Целта на сегашния екип на Министерство на здравеопазването е да има деен разговор с туроператорите, тъй че да намерим стабилно решение за идващите години ”, изясни доктор Томов. Той обаче не даде период, в който ще бъде обезпечена налична държавна Спешна помощ по курортите. 
= “Увеличаването на броя на колите за спешна помощ е напълно осъществима концепция ”, безапелационен бе  томов. “Въпросът е ресурсово застраховане, тъй като във всяка една кола за спешна помощ би трябвало да има подготвен личен състав ”, изясни той и добави, че се работи в тази тенденция след случая от Приморско, при който 18-годишното момиче бе ударено от гръмотевица. 

Друг проблем, който зам.-министърът на опазването на здравето разяснява бе л ипсата на личен състав в болничното заведение в Разград .  От 5-ти август там няма неонатолог, а родилките се пренасочват към други лечебни заведения .

“Голяма част от новозавършващите сътрудници избират да се осъществят отвън територията на страната. Малка част от тези, които остават тук, се концентрират в огромните центрове. Много малко избират да продължат кариерата си в по-малките обитаеми места . ”, изясни доктор Томов. Той призна, че в Министерство на здравеопазването са осведомени с казуса и добави, че ще търсят решение по какъв начин по-малките лечебни заведения да станат по-привлекателни . Д-р Томов увери, че ще бъдат извършени диалози с шефовете на лечебни заведения, защото те са директно виновни за заплащането на чиновниците си . “Всяко едно лечебно заведение е записано като комерсиално сдружение ”, разясни Томов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР