До края на май се очаква голяма част от работещите

...
До края на май се очаква голяма част от работещите
Коментари Харесай

Туристическият бранш очаква до края на май персоналът в сектора да бъде ваксиниран

До края на май се чака огромна част от работещите в туризма да бъдат имунизирани, декларират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). По думите им все още е основана добра организация за ваксиниране на заетите в бранша както по Южното, по този начин и по Северното Черноморие.

Към момента предпочитание да се имунизират са показали 86 000 чиновници от туристическия бранш.

От браншовата асоциация показват, че предпочитаното имунизиране на заетите в бранша е една от ограниченията за реализиране на летния сезон и привличане на повече посетители посредством промотирането ни като сигурна дестинация.

До дни описите с искащите чиновници в туризма, които желаят да се имунизират ще бъде систематизиран от Министерство на туризма и ще бъде изпратен до 28-те Районни здравни инспекции за организация на самия развой по имунизация.

Голяма част от описите са като декларирана численост вместо с съответни имена, защото хотелиерите изчакват с наемане на личен състав отвън главния им за лятото, поради сложната обстановка, анулираните чартърни полети от Германия и Англия за май и юни, както и предстоящото по-късно начало на сезона.

От туристическия бранш приветстваха приемането на нови правила за влизане в страната – към този момент ще се признават освен PCR, само че и антигенни проби, документи за имунизация и доказателство посредством остарял тест за преболедуван COVID-19 през последните 6 месеца.

Към момента предпочитание да се имунизират са показали 86 000 чиновници от туристическия бранш.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР