До края на май Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) очаква

...
До края на май Европейската агенция по лекарствата (ЕАЛ) очаква
Коментари Харесай

ЕАЛ решава до края на май и за ваксини при подрастващите

До края на май Европейската организация по медикаментите (ЕАЛ) чака да бъде подготвена с оценката дали имунизацията против COVID-19 на Pfizer да се ползва и при подрастващи сред 12 и 15 години. Това оповестиха представители на ЕАЛ, предава Българска телеграфна агенция. 

Те прибавиха, че към момента няма данни вариантите на вируса на новата болест да преодоляват отбраната от имунизациите на Pfizer и Moderna, а за препаратите на векторна основа липсват задоволително данни. Според тях не се вижда все още да има потребност от подсилваща доза ваксина за ваксинираните с Pfizer и Moderna.

От организацията допълниха, че от 621 000 имунизирани с препарата на Janssen (Johnson & Johnson) към този момент в Европейски Съюз няма нито един обявен случай на тромбози. Представителите допълниха, че към момента не е открита повода за тромбозите от този препарат, открити в Съединени американски щати, както и от имунизацията на AstraZeneca. 

ЕАЛ продължава да събира данни за съветската ваксина " Спутник " и скоро ще може да уточни по кое време може да се чака умозаключение. Продължава също оценката на имунизациите на " Кюрвак ", " Новавакс " и " Синовак ", само че решението към момента е надалеч, показаха представителите на организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР