До края на май е възможно да приключи процедурата в

...
До края на май е възможно да приключи процедурата в
Коментари Харесай

ВСС: До края на май може да приключи процедурата по искане за освобождаване на Гешев

До края на май е допустимо да завърши процедурата в Съвета по искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Това разгласи членката на Висшия правосъден съвет (ВСС) Атанаска Дишева пред " Неделя 150 " по БНР.

Тя напомни, че откакто на Гешев бъде връчено предлагането на шестимата членове на кадровия орган, той разполага със период от една седмица за мнение и искане за събиране на доказателства. След това би трябвало да бъде планувано съвещание по редовността и допустимостта на предлагането и по-късно следва разглеждане и гласоподаване всъщност.

Според нея чуването, дебатите и гласуването по предлагането за предварително освобождение е допустимо да минат единствено в едно съвещание.

Нужни са 17 гласа, с цел да бъде признато предлагането.

Дишева не изключи опцията, в случай че това Народно заседание " се задържи ", да бъдат определени нови членове на Висш съдебен съвет. Ако Гешев бъде освободен, сегашният състав на Висш съдебен съвет най-малко да стартира нова процедура по желание на основен прокурор.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР