„До края на годината цената на тока ще достигне до

...
„До края на годината цената на тока ще достигне до
Коментари Харесай

Ужасяваща прогноза: До края на година токът скача до 500 лв....

„ До края на годината цената на тока ще доближи до 500 лева на МВч, а това неизбежно ще докара до растеж на цените за потребителите. Икономиката компенсира ниската цена на тока за популацията и това пази обществения мир. Населението заплаща 119 лева на МВч, а цялата стопанска система – 320 лева.”, разяснява пред Нова тв предприемачът и заместник-председател на БТПП Красимир Дачев. По думите му се задава ново фрапантно покачване на цената на електоенергията.

„ Нещата се по-страшни, в сравнение с си ги представяте, тъй като не ги усещате, с помощта на един човек. Той пази обществения мир сега – това е Иван Иванов, ръководителят на КЕВР”, предизвести Дачев. Според него бизнесът е почнал да се декапитализира при започване на Коронавирус рецесията. През четирите летни месеци е имало взрив, когато хората са почнали да пътуват. Тогава стопанската система е тръгнала да пораства, само че в този момент назад се свива.

„ Три пъти повече плащаме за газ. Ние се борихме с „ Газпром” да минем на пазарни равнища, а не на дълготрайни задължения, по една формула, обвързвана с нефта. И се преборихме да купуваме на пазарни равнища. Ако плащахме по остарялата методика с Русия, щяхме да плащаме 3 пъти по-ниско и газта”, счита Дачев. Той предвижда, че предприятия, които нямат пари за вложения, ще почнат краткотрайно да стопират.

„ За разлика от лятото и предходната рецесия, когато стопанската система вървеше, без значение от пандемията, в този момент хората ще излязат. Зареждането на бюджета с пари ще спре. То е комплекс от действия. Ето, да вземем за пример, Планът за възобновяване, който към момента не е импортиран, само че е заложен в бюджета”, уточни предприемачът.

Дачев е на мнение, че напоследък политиците се движат по политическа и популистка повърхност, а никой не се занимава със значителните неща, написа Tribune.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР