До края на годината ще имаме сертифициран авиационен оператор за

...
До края на годината ще имаме сертифициран авиационен оператор за
Коментари Харесай

До края на годината ще имаме сертифициран авиационен оператор за въздушната спешна помощ

До края на годината ще имаме сертифициран авиационен оператор за незабавната помощ по въздух според европейските условия. Това съобщи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков през вчерашния ден на среща със Съвета на шефовете на „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД.

От Министерството на превоза и известията (МТС) напомнят, че след решение на Министерски съвет ликвидацията на държавното сдружение беше прекъсната, а към днешна дата то към този момент има назначен Съвет на шефовете и следва избор на изпълнителен шеф. За членове на Съвета на шефовете са назначени Кольо Колев, Николай Младенов и Димчо Добрев.

Още тази седмица стартира работа по подготовка на заявката за издаване на удостоверение за авиационен оператор. Предстои провеждането на среща на управлението на сдружението с Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация “, които са способният орган и реализират надзора. „ Когато първият медицински хеликоптер бъде създаден през декември 2023 година, ще имаме към този момент авиационен оператор “, сподели министър Гвоздейков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР