До края на годината се очаква да приключи изпълнението на

...
До края на годината се очаква да приключи изпълнението на
Коментари Харесай

Проектът на ВиК Сливен навлиза във финална фаза на изпълнение

До края на годината се чака да завърши осъществяването на план № BG16M1OP002-1.016-0008 „ Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент поданици, попадащи в обсега на обособената територия на „ Водоснабдяване и Канализация - Сливен “ ООД “.

Той се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020, посредством Европейския съюз и Кохезионния фонд, по процедура № BG16M1OP002-1.016 “Изграждане на ВиК инфраструктура “. Общата стойност на вложенията възлиза на 131 446 101.78 лева, като финансирането от Европейски Съюз, посредством Кохезионния фонд и националното съфинансиране е на стойност 94215091,19 лева

Продължава осъществяването на дейностите по уголемение на съществуващата система за надзор, ръководство и събиране на данни (СКАДА), дейностите по създаване и внедряване на географска осведомителна система, с които ще се реализира надзор и ръководство на ВиК инфраструктурата, както и дейностите по рехабилитация, ремонт и създаване на 54,71 км. водопроводна мрежа и 44,8 км. канализационна мрежа в Нова Загора и Сливен, включително и в кв. Речица, където се работи по създаване канализационната мрежа и се правят действия по реорганизация на част от водопроводната мрежа.

Проектът включва и действия по реконструкцията на пречиствателните станции за отпадни води в двете обитаеми места, като в ПСОВ Сливен строително-монтажните работи завършиха и сега се правят тестванията по въвеждане в употреба, реконструкцията на ПСОВ Нова Загора навлезе във крайна фаза и се чака да завърши до края на месец август.

В развой на осъществяване са дейностите по уголемение на съществуващата система за надзор, ръководство и събиране на данни (СКАДА), действия по създаване и внедряване на географска осведомителна система, с които ще се реализира надзор и ръководство на ВиК инфраструктурата. Продължава осъществяването и на дейностите по рехабилитация, ремонт и създаване на 54,71 км. водопроводна мрежа и 44,8 км. канализационна мрежа в Сливен и Нова Загора, като в кв. Речица на гр. Сливен ще бъде построена канализационната и реконструирана част от водопроводната мрежа.

Към момента в гр. Сливен са изпълнени 100% от дейностите по реорганизация на водопроводната мрежа и 66% от плануваните действия по доизграждане и реорганизация на канализационната мрежа.

В град Нова Загора са изпълнени 100% от строително-монтажните работи по водопроводната инфраструктура и 100 % по канализационната.

От датата на пускане на строително-монтажните работи в гр. Сливен, в това число и кв. Речица и в гр. Нова Загора, са построени и рехабилитирани 18 991,42 м. канализационна и 34 214,48 м. водопроводна мрежа.

Проектът се извършва от „ Водоснабдяване и Канализация - Сливен “ ООД и е финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020. Той е един от най-значимите инфраструктурни планове, които са изпълнявани на територията на област Сливен.

Повече информация за плана, осъществяването и източниците на финансиране, можете да намерите тук: Начало - „ Водоснабдяване и Канализация – Сливен “ ООД (vodazahorata.eu)
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР