До края на годината се очаква да бъде създадена проектна

...
До края на годината се очаква да бъде създадена проектна
Коментари Харесай

Николай Нанков: Проектна компания ще гради мостове по Дунав

До края на годината се чака да бъде основана планова компания за създаване на нови мостове по р. Дунав.

Това разкри пред депутатите районният министър Николай Нанков.

Той посочи, че концепцията е взаимна с министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. През месец май ще проведем среща с посланика на Румъния и до месец по-късно ще бъде структурирана работна група, която да работи по подготовката на плановете , разяснява районният министър.

 5-километрова колона от тирове на
5-километрова колона от тирове на " Дунав мост 2 "

На влизане в страната няма опашки

При проявен капиталов интерес, на концесия могат да бъдат препоръчани оборудванията при Русе, Силистра и Никопол, заяви още министър Нанков. Към втория мост при Русе, който ще бъде единствено с шосейна част, има максимален интерес, а планът за бъдещо оборудване край Силистра е в най-напреднал стадий, добави той.

 АПИ осветява
АПИ осветява " Дунав мост 1 " със 117 хиляди лева

Обществената поръчка е пусната

В отговор на въпрос дали прерайонирането на страната е дискутирано с европейската комисия министър Нанков уточни, че България би трябвало да извърши всички предварителни условия на Европейски Съюз за бъдещия програмен интервал, едно от които е статистическите региони да дават отговор на условията на Евростат. Затова ще бъде направена смяна и в Закона за районното развиване .

Николай Нанков осведоми народните представители и че предварително - до месец август или септември т.г. ще завърши рехабилитацията и разширението на пътя сред Пловдив и Асеновград.

 Без такса за прекосяване на
Без такса за прекосяване на " Дунав мост " желаят жителите на Русе

Петицията на русенци набира известност в интернет

През месец май би трябвало да стартира рехабилитация на трасето от пътя сред Княжево и п.в. " Даскалово " на територията на област Перник. В момента Агенция " Пътна инфраструктура " съгласува с КАТ краткотрайната организация на придвижване. В сектора ще бъде построена система за реверсивно придвижване. Светофарни уредби ще контролират придвижването съгласно натовареността. За да не се затруднява в допълнение трафика в региона, ще се работи главно в тъмната част на денонощието, разяснява районният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР