До края на годината Румъния ще пусне компресорната станция „Подишор”,

...
До края на годината Румъния ще пусне компресорната станция „Подишор”,
Коментари Харесай

Ще черпим газ от Румъния от края на годината

До края на годината Румъния ще пусне компресорната станция „ Подишор”, заяви румънският енергиен министър Тома-Флорин Петку по време на среща в София в Министерството на енергетиката.

Системата е от значително значение за България, защото към момента поради незавършената инфраструктура не може да потече газ от съседите към нашата газопреносна система. Тръбата беше публично открита в края
на предишния ноември.

Двамата министри са разискали и стабилността на електроенергийната система предвид на идното ни председателство на Съвета на Европейски Съюз от 1 януари. Договорено е също в най-кратък период българският и румънският оператори да подпишат съглашение за взаимопомощ с електрическа енергия в сериозни обстановки през зимния интервал.

„ Енергийното съдействие сред страните ни е на доста положително ниво, както в областта на природния газ, по този начин и в електроенергетиката. Сигурността на енергийните доставки е измежду главните цели на Европейския съюз, заложена е като приоритет и в управническата стратегия на сегашното българско държавно управление “, сподели министър Петкова по време на срещата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР