До края на годината България ще обяви процедура по избор

...
До края на годината България ще обяви процедура по избор
Коментари Харесай

Процедурата за избор на инвеститор за АЕЦ Белене тръгва до края на годината


До края на годината България ще разгласи процедура по желание на вложител за АЕЦ " Белене ". Това заяви в Москва енергийният министър Теменужка Петкова, която води българската делегация за присъединяване в 16-то съвещание на междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.

Документацията за процедурата ще бъде готова до края на октомври, посочи министърът, представена от БНР. По-рано беше обявено, че министър Петкова ще осведоми съветската страна за идната процедура за избор на стратегически вложител за АЕЦ " Белене ".

„ Без сътрудниците от " Росатом " този план няма по какъв начин да бъде осъществен, защото те са конструктор на плана, производител на оборудването. Ние имаме извънредно положително съдействие с сътрудниците от " Росатом ", отговори министър Петкова на въпрос на БНР дали съветската компания " Росатом " продължава да се интересува от плана.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и съветския министър на индустрията и търговията Денис Мантуров размениха подписаните прококоли от 16-ото съвещание на междуправителствената комисия в Москва.

Тя ще показа и междинни резултати от предпроектното изследване за газоразпределителния център " Балкан " в Москва - на 16-то съвещание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР