До края на февруари 2024 г. по Дъблинското споразумение на

...
До края на февруари 2024 г. по Дъблинското споразумение на
Коментари Харесай

Австрия е върнала в България 76 мигранти до края на февруари

До края на февруари 2024 година по Дъблинското съглашение на България са били върнати от Австрия 76 души, измежду които 56 сирийски и 13 афганистански жители. Информацията е на Министерството на вътрешните работи, заяви Българска телеграфна агенция.

В същото време броят на молбите за леговище в Австрия продължава да понижава. Информацията е на новинарска организация АПА. През февруари са подадени 2183 такива молби - със 104 по-малко от януари. Има спад от 19 % спрямо февруари 2023 година. През първите два месеца на тази година са подадени 2509 молби по-малко, в сравнение с през същия интервал на предходната.

От друга страна, до момента през 2024 година леговище в Австрия е предоставено в 3277 случая. Освен това са издадени 1404 позволения за субсидиарна протекция и 208 филантропични позволения за престояване. Докато при даването на леговище делът на негативните решения е малко по-висок от този на позитивните, то при субсидиарната протекция е противоположното. Удовлетворена е била една десета от молбите за престояване по изключително значими аргументи.

" Другите решения ", засягащи 849 случая, включват хора, които са подали молба за леговище, само че по-късно (незаконно) са отпътували за страната, която е тяхна последна цел за престояване.

Делът на дамите, търсещи леговище, остава относително висок и през тази година. Те съставляват 44 % от претендентите. Миналата година общо 76 % от претендентите за леговище са били мъже. Що се отнася до възрастовите групи, доминират хората на възраст от 18 до 35 години. От Сирия идват 61% от търсещите леговище, а 10 % - втората по величина група - от Афганистан.

От обществената помощ за застраховане на главните потребности в Австрия при започване на март са се възползвали 76 277 души. Около половината (52 процента) от тях са от Украйна.

От 2037 депортации, осъществени от Федералната работа за имиграция и леговище, 893 са осъществени независимо, а 1144 са насилствени. По данни на министерството на вътрешните работи във Виена 39 % от тези хора са били наказани за престъпни закононарушения. Често обаче това са били жители на Европейски Съюз, а не хора, търсещи леговище, прецизират от там.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР