До края на деня под влияние на преминаващ студен атмосферен

...
До края на деня под влияние на преминаващ студен атмосферен
Коментари Харесай

Времето се разваля в цялата страна до часове

До края на деня под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт изначало над Западна България, а до вечерта и на изток ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици, по-значителни и на повече места в северната половина на страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в източните региони и ще бъде сдържан.

Атмосферното налягане и по-ниско от междинното за месеца и ще се задържи без основна смяна.

През първата половина от нощта в по-голямата част от страната явленията ще затихнат, а облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава. След среднощ тук-там в североизточните региони преваляванията ще продължат, само че до сутринта и там ще спрат. Ще духа слаб вятър със западна съставния елемент. Утре преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над югозападната половина от страната и купесто-дъждовна облачност, тук-там там ще превали и прегърми.

През нощта против понеделник превалявания и гръмотевици, на обособени места краткотрайно интензивни, ще има в Южна България. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад. Дневните температури още ще се намалят и оптималните ще са сред 24° и 29°, в София - към 24°. 

В планините преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания, тук-там интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи краткотрайно и мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 19°, на 2000 метра - към 12°.

По северното крайбрежие през нощта против неделя ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. През деня ще е най-вече слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, съвсем без превалявания. Вятърът ще е до сдържан от северозапад. Максималните температури ще са сред 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР