До края на 2018 г. ще бъде прекратена практиката администрацията

...
До края на 2018 г. ще бъде прекратена практиката администрацията
Коментари Харесай

Дончев: Администрацията ще общува онлайн до края на 2018-а

До края на 2018 година ще бъде прекъсната практиката администрацията да си поддържа връзка на хартия. Това разгласи вицепремиерът Томислав Дончев по време на днешния парламентарен надзор.

Заместник министър-председателят посочи, че електронното ръководство не е да се направи електронен аналог на хартиените процеси. " Да имаш електронно ръководство значи да имаш цялостна архитектура - логичност на електронното ръководство ", съобщи Томислав Дончев. Той посочи, че електронното ръководство не съставлява набор от електронни услуги, а би трябвало да се обезпечи опция регистрите в държавните администрации да се свържат между тях като опция на даването на хартиена информация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Томислав Дончев съобщи, че приоритет на държавното управление е да се приключи практиката жителите да носят документи в администрациите, тъй като тази информация е налична там. По думите му това не означавало администрациите да си кореспондират единствено по електронен път или да обменят информация по електронната поща. Идеята била всяка информация да бъде вписана в указател, който да е наличен на държавните администрации. По този метод, когато жителят съобщи дадена административна услуга, тя ще може да се ревизира по длъжностен път. Той разгласи, че към този момент е почнала електронизация на услугите, за които към този момент има съответни електронни регистри. Те обаче към момента не били доста.

тагове томислав дончев администрация онлайн
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР