До Коледа ще бъде пусната директна самолетна линия до украинския

...
До Коледа ще бъде пусната директна самолетна линия до украинския
Коментари Харесай

До Коледа ще бъде пусната директна самолетна линия до Одеса, обеща Валери Симеонов

До Коледа ще бъде пусната директна самолетна линия до украинския град Одеса. Полетите ще се извършват два пъти седмично. Това разгласи вицепремиерът Валери Симеонов по време на днешния парламентарен надзор.

Той обаче не посочи от кой български град ще летят самолетите. По думите му сходна линия е нужна поради българската диаспора в Украйна и Молдова. Именно от там са пристигнали стотици служащи, които са помогнали летният сезон да премине умерено и да няма сериозна липса на фрагменти по морето.

Симеонов изясни, че представители на българската диаспора ще получават поданство с приоритет. Освен това работодателските организации трябвало да помислят по какъв начин по-лесно да назначават такива хора на работа.

" Ще разработим политика с какво евентуалният преселник може да е потребен за България и до какъв брой е кадърен да се интегрира. Чак тогава ще помислим за предоставяне на поданство. Процедурата по предоставяне на поданство пък ще бъде сведена до 6 месеца до края на годината ", сподели още Симеонов.

Вицепремиерът добави, че не е удовлетворен от демографското положение на страната. Той посочи, че няма статистика какъв брой са децата в България, чиито родители работят и живеят в чужбина. По думите му сходни деца са рискови и точно поради това ще се намерения за метод, по който да бъдат преброени,
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР