До Коледа остава по-малко от месец и съвсем скоро всички

...
До Коледа остава по-малко от месец и съвсем скоро всички
Коментари Харесай

Коледната украса може да е опасно токсична, предупрежава лекар

До Коледа остава по-малко от месец и напълно скоро всички ще стартират трескаво да украсяват и да пазарят празнична декорация. Лекарите обаче поучават да бъдете изключително деликатни какви играчки и светлинки слагате в дома си, тъй като все по-често се срещат новогодишни украси, които могат да бъдат рискови за здравето .

Най-голямата заплаха са пластмасовите играчки , твърди пред съветското " Радио 1 " доктор Тимур Асанов, доктор и шеф на поликлиника във Видновска област.

" Пластмасата е евентуално рисков материал. Некачествените материали или нарушаването на технологията постоянно водят до обособяване на токсични субстанции ", твърди лекарят. В резултат на това всяка година на коледните и новогодишните празници в лечебните заведения се записват случаи на химическо отравяне и тежки алергични реакции .

Асанов прибавя, че пластмасовите украси за елха не би трябвало да имат мощна миризма .

Другата заплаха крият светещите гирлянди и лампички, които могат да създадат късо съединяване в електричеството, както и да провокират пожар.

Затова е по-добре е да закупите светещата декорация от профилиран магазин. Тя не би трябвало да се нагрява, проводниците би трябвало да са стегнати и щепселът да държи добре .

" Ако се появи мощна химическа миризма, когато се включи в контакт, гирляндът би трябвало да се изхвърли ", изяснява доктор Асанов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР