До изненадващо неотдавна в човешката еволюция сме яли три пъти

...
До изненадващо неотдавна в човешката еволюция сме яли три пъти
Коментари Харесай

Ново 20: Моделът закуска, обяд, вечеря“ се оказа нездравословен

До изненадващо наскоро в човешката еволюция сме яли три пъти по-малко. Закуската просто не е съществувала в забележителен интервал от историята. Римляните, да вземем за пример, се хранели един път на ден на обяд.

Редовното работно време след индустриалната гражданска война е съдействала за зачестяването на храненето, с цел да поддържа служащите, упражнявали тежък труд дълги часове.

Така към края на 18 век се появява актуалният модел на хранене - закуска, обяд, вечеря.

Но в наши дни хората се хранят още по-често, в сравнение с преди няколко години. Новите данни от проучване демонстрират, че в този момент имаме неправилни модели на хранене.

Много от нас непрестанно похапват, вместо да ядат в избрани часове, което значи, че прекарват 16 часа в нахранено положение.

Човешкото тяло има две метаболично разнообразни положения: гладно и нахранено. Преработващото положение след хранене е метаболитно интензивно време за вашето тяло. Но е и време, в което се задейства имунната система.

Когато се храним, ние не одобряваме просто някакви хранителни субстанции - ние задействаме имунната си система да създава временен инфекциозен отговор.

„ Възпалението “ е естествена реакция на организма към зараза и пострадване, която обезпечава отбрана против стресиращи обстановки и субстанции,

носещи щета на организма. Това значи, че самото хранене придава степен на физиологичен стрес на имунната система. И по този начин при хората, които се хранят непрекъснато, телата им постоянно могат да се окажат в съвсем непрекъснато възпалително положение.

За към четири часа след всяко хранене микробите на червата и техните съставни елементи изтичат в кръвообращението ни. Това е минималната часова разлика, която би трябвало да участва сред храненията.

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР