До финалната фаза на индивидуалната надпревара на сабя достигнаха и

...
До финалната фаза на индивидуалната надпревара на сабя достигнаха и
Коментари Харесай

Йоана Илиева направи рекордно класиране на Световното първенство по фехтовк

До финалната фаза на самостоятелната конкуренция на сабя доближиха и четирите представителки на България, а възпитаничката на Фехтовална академия " Васил Етрополски " игра чудесно и малко не й доближи, с цел да победи поставената под номер едно в схемата японка Емура Мисаки.

В първия си дуел от финалите Йоана Илиева отстрани изрично Кейтлин Максуел от Англия с 15:9. В дуела за място в топ 16 българката се наложи над Луана Пекелман от Бразилия с 15:6. В срещата за място измежду най-хубавите 8 на планетата Илиева се изправи против лидерката в схемата Емура Мисаки от Япония и отстъпи с 12:15 след равностойна игра. Българската сабльорка записа най-хубавото си класиране на Световно състезание за дами. През 2019 година тя се класира на 47-мо място на шампионата на планетата в Будапеща.

Олга Храмова приключи на 30 място и един туш не й доближи, с цел да влезе в топ 16. В първия си дуел от елиминациите във финалите Храмова победи Силвия Матушчак от Полша с 15:10. В срещата за място измежду най-хубавите 16 фехтовачката от България се изправи против Ан-Елизабет Стоун от Съединени американски щати и откакто изоставаше в резултата с 11:13, направи поврат и поведе с 14:13. Американката записа два следващи туша и завоюва дуела, само че Храмова остави отлични усещания и сподели темперамент.

Третата българска участничка във финалите Емма Нейкова приключи на 43 позиция. В първия си дуел от финалите тя отстъпи пред полякинята Зузана Цислар след оспорвана игра с 14:15.

Четвъртата българка във финалите Ана Михайлова се класира 58-ма. Тя загуби срещата си за влизане в топ 32 от Теодора Гунтура от Гърция с 6:15.

Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Ана Михайлова не престават присъединяване си в Световното състезание в петък с дуелите от отборната конкуренция на сабя. Целта на младия български тим е да се класира за втория ден на шампионата в събота, когато осемте най-хубави отбора в света ще спорят за медалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР