До две-три седмици Великобритания ще остане без ваксини срещу маймунска

...
До две-три седмици Великобритания ще остане без ваксини срещу маймунска
Коментари Харесай

Великобритания остава без ваксини срещу маймунска шарка?


До две-три седмици Англия ще остане без ваксини против маймунска шарка, той като страната разполага с малко над 8300 дози, написа лондонският в. „ Файненшъл таймс “, представен от Българска телеграфна агенция.

Доставките на нова партида от 100 000 дози няма да бъдат обновени преди края на септември, се споделя в обявата, която се базира на писмо от Националната здравна работа.

" Неотдавнашното и ненадейно експлоадиране на зараза от маймунска шарка провокира скок в търсенето на тези лимитирани ресурси от препарата по целия свят ", уточни лекар Мери Рамзи, шеф на клиничните стратегии в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство.

Миналата седмица организацията сподели, че са налице „ ранни признаци “, че епидемията от маймунска шарка е достигнала плато в цялата страна и разпространяването ѝ към този момент се забавя.

През юни английските управляващи предложиха на мъжете, които са гей или бисексуални и са в по-голям риск, да бъде препоръчано да се имунизират, той като епидемията от заболяването набира скорост основно в Европа.

Към 4 август в Обединеното кралство са били регистрирани 2768 доказани случаи – 2639 в Англия, 67 в Шотландия, 25 в Северна Ирландия и 37 в Уелс.

Миналия месец Световната здравна организация разгласи маймунската шарка за „ изключителна обстановка за публичното здраве от интернационално значение “, което е най-високо равнище на заплаха.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР