До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на

...
До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на
Коментари Харесай

Аварийните дейности в Перник ще се финансират с отпуснатите 35 млн. от кабинета

До два месеца най-късно би трябвало да приключат незабавните поправки на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник, това съобщи за Българска национална телевизия зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

Аварийните действия ще се финансират с отпуснатите общо 35 милиона лв. от кабинета.

Новият тръбопровод ще бъде обвързван с пречиствателната станция. сега се прави и изкопът. По-рано министърът на стопанската система, зам.-министърът на благоустройството, шефът на пожарната и регионалният шеф ревизираха ремонтните действия. По тяхна информация близо 2 месеца ще продължат всички действия по водопреносната мрежа, а посредством крана, който преди няколко седмици беше сменен на територията на цех " Стомана ", са понижени загубите на вода с близо 20-30%.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: В момента водата, която влиза в язовир " Студена " е към 170 л. в секунда при разход, който подаваме, към 270. Тоест би трябвало да компенсираме към 100 литра. Все още не сме в мъртъв размер. От тази позиция да няма терзания. Наблюдаваме го, мисля, че от на следващия ден ще има по-точна информация.Николай Нанков, зам.-кмет на Регионалното развиване: От през вчерашния ден стартира спешния ремонт на остарялата пречиствателна станция, където ще са построени нови утаители нови помпи, нова връзка сред новата и остарялата пречиствателна станция, с цел да може да подсигуряваме на всички жители че даже при постигане на мъртъв размер от язовира водата ще има всички нужни качества за битови потребности на хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР