До два дни трябва да приключи проверката в болницата в

...
До два дни трябва да приключи проверката в болницата в
Коментари Харесай

До два дни трябва да приключи проверката за починалата бременна жена в Благоевград

До два дни би трябвало да завърши инспекцията в болничното заведение в Благоевград по случая с умрялата след затруднения от ковид 42-годишна бременна жена. Тя е постъпила за лекуване в многопрофилната болница предишният понеделник.

От " МБАЛ-Благоевград " настояват, че е направено всичко допустимо да бъде избавен животът на дамата. Свикана е била специфична лекарска комисия, с цел да се назначи най-правилното лекуване. Правен е опит и дамата да бъде превозена за болница в София. Дали има неточност в лекуването следва да открият две инспекции - вътрешноболничната и тази назначена от Медицински контрол.

Няколко дни преди да постъпи в болничното заведение в Благоевград, дамата е била с температура и недоволства. След като положението ѝ се утежнява тя е призната за болнично лекуване.

" Тя беше в повредено положение, не доста тежко, само че повредено, мъчно дишане, температура, лека цианоза. Предвид тежкото ѝ положение незабавно я насочих към реанимация. Това се случва в понеделник. Във вторник на обяд, поради утежняване на положението ѝ, беше проведена и направена лекарска комисия, която да отсъди диагностично-лечебния развой ", съобщи Огнян Митев, шеф на " МБАЛ-Благоевград ".

От болничното заведение в Благоевград настояват, че са създали опит да преведат бременната жена за лекуване в столично профилирано заведение, откакто положението ѝ се влошило.

" Категорично споделиха, че няма опция, заради това, че леглата и при тях са заети, само че другото, което направихме, уточнихме с хора, които въпреки всичко са в академична среда, в медицински институт, завеждат Коронавирус отделения към " Майчин дом ", уточнихме терапия и по този начин всичко, което е нужно за лекуването на бременната и мисля, че освен това състояние дали ще бъде в София или тук, с конкретизирана терапия и грижи същите, няма огромно значение ", добави Огнян Митев.

В момента в болничното заведение в Благоевград се лекуват още три бременни дами с ковид. Две от тях са с леки признаци, една със междинни.

Потърсихме и позицията на " Майчин дом " в София, където е юридически опит да бъде настанена бременната жена, съгласно шефа на болничното заведение в Благоевград. По-късно през днешния ден чакаме да получим повече информация за случая и от там.

Автор: Станислава Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР