До дни правителството ще намери решение на водната криза в

...
До дни правителството ще намери решение на водната криза в
Коментари Харесай

До дни правителството щяло да обяви спасително решение за Перник

До дни държавното управление ще откри решение на водната рецесия в Перник. Такива уверения даде в коридорите на Народното събрание икономическият министър Емил Караниколов. „ Основен приоритет ни е обезпечаването на вода за Перник и се надявам, че до 2 – 3 дни държавното управление ще излезе с съответни оферти “, съобщи той, само че не посочи какво има поради. „ Работим, доста сме напреднали, само че ни дайте още един ден или най-много два, с цел да представим решението “, добави икономическият министър.
Той изрече убеденост, че Емил Димитров ще е подобаващият еко-министър. Запитан дали Димитров ще се оправи като министър на околната среда и водите, Караниколов без съмнение съобщи: „ При всички положения той е фигура, която ще се оправи, а ресорът е доста тежък и ни би трябвало подобен човек “.
В отговор на журналистически въпрос дали Нено Димов не е изкупителна жертва, както го дефинира вицепремиерът Красимир Каракачанов, след съдружния съвет тази заран, министър Караниколов сподели, че е имал прелестни връзки с Нено Димов и че са работили доста добре.
Помолен да разяснява рецесията в Перник и каква би трябвало да е първата работа на новия еко министър, Караниколов изрази вяра скоро да се вземат положителни решения. Според него „ 30 години сме се въртели в обаян кръг “.
Караниколов означи, че е в непрекъснат контакт с шефовете на „ Стомана “ – Перник и увери, че все още те нямат витална потребност от това количество вода и че ненужно се свързва казуса с водата със съкращения.
По мнението на Караниколов би трябвало да се направи обзор на водоизточниците. „ Държавата ще построи инфраструктурата, само че самите компании би трябвало да си създадат пречиствателни станции “, означи той и посочи, че „ Стомана “- Перник има такива, само че дебитът им е към литър на секунда, което по думите му е едно огромно нищо. „ Направихме опит по поречието на р. Струма да създадем сондаж, само че все още не намираме “, сподели още той. „ Има проблеми, само че те би трябвало да бъдат решавани взаимно сред бизнеса и страната “, заключи той и увери, че Министерството на стопанската система е разполагаем.
Караниколов заяви още, че се разискват опциите за създаване още веднъж на инфраструктурата от язовир „ Пчелин “, който бил тъкмо за такава цел.
Самият Емил Димитров опита да отбегне въпросите за обстановката в Перник. " Не съм определен за министър, аз съм единствено препоръчан. Не съм ходил нито веднъж там, макар, че съм роден в Перник и знам за кокво става въпрос ", добави той и акцентира, че не е виждал язовирната стена и не е редно да разяснява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР