До днес в ЕС са установени над 4000 носителя на

...
До днес в ЕС са установени над 4000 носителя на
Коментари Харесай

До днес в ЕС са открити над 4 хиляди носители на коронавируса

До през днешния ден в Европейски Съюз са открити над 4000 носителя на вируса, извършител на болестта Ковид-19. Това заяви еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис. Тя посочи, че вирусът към този момент е публикуван в 24 от 27-те страни от Европейски Съюз.

Обстановката се трансформира всеки час, належащо е съпричастие сред страните в Европейски Съюз и по света, добави тя на конференция след днешното изключително съвещание на европейските здравни министри в Брюксел. Кириакидис заяви, че европейски специалисти са изпратени в Италия, с цел да подкрепят дейностите против разпространяването на вируса, а скоро следва изпращането на екип и в Гърция със същата цел. Трябва да запазим успокоение, най-голямото тестване за Европейски Съюз е съпричастността, добави Кириакидис.

Много евентуално е това, което през днешния ден следим в Италия, скоро да се случи и други страни в Европа, уточни еврокомисарят за отговора при рецесии Янез Ленарчич. Той прикани да не бъдат предприемани независими и несъгласувани ограничения на държавно ниво против разпространяването на болестта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР